Luotettava lappilainen tilitoimisto

Kirjanpitopalvelut

Yrityksen perustaminen

Oletko perustamassa yritystä? Harkitsetko mikä tilanteessasi olisi hyvä valita yhtiömuodoksi? Suomessa yleisimpiä yhtiömuotoja ovat toiminimi ja osakeyhtiö. Yhtiömuodolla on merkitystä verotuksen näkökulmasta, jonka vuoksi on hyvä miettiä vaihtoehdot ennen yrityksen perustamista. Neuvon sinua vaihtoehtojen kanssa.

Yrityksen kirjanpito

Saatko yritystäsi koskevat ajantasaiset tiedot, kun tarvitset niitä? Koetko, että voit helposti ennustaa yhtiösi taloustilannetta? Entä tiedätkö, mistä raporttien luvut muodostuvat? Tai mitä niistä pitäisi osata katsoa?

Yrityksen kuukausittainen kirjanpito tarkoittaa sitä, että kaikki sen kuukauden ajan liiketapahtumat kirjataan kirjanpitoon, josta muodostuu kuukauden tulos- ja taselaskelma. Yrityksellä pääsääntöisesti on myyntilaskuja, jotka yrittäjä voi tehdä omalla laskutusohjelmalla tai vaihtoehtoisesti ottaa kauttamme sähköisen laskutuksen. Yritykselle tulee myös ostolaskuja, kuten esimerkiksi materiaalihankintoja, vuokra-, sähkö-, vesi-,ja vakuutuslaskuja, jotka myös kirjataan kirjanpitoon. Riippuen toiminnasta yhtiössä voi olla enemmän käteiskuitteja, tai vaikka matkalaskuja. Kaikista tapahtumista, mukaan lukien palkat, laaditaan kuukausittain raportti, joka kertoo miten yhtiön talous muodostuu.

Olipa kyse toiminimiyrittäjästä, tai osakeyhtiöstä niin autamme sinua alkuun, tai jos olet jo vanhempi konkari niin jatkamme yhteistyötä kanssanne.

Tarvittaessa puramme tuloslaskelmanne ja taseenne ymmärrettävään muotoon ja nostamme esiin mahdolliset ongelmakohteet ja kehittämisalueet mikäli sellaisia havaitaan.

Palkanlaskenta

Voimme hoitaa palkanlaskennan puolestanne, tai jos teillä pysyy tämä osio itsellä helposti hyppysissä (esim. Palkka.fi:ssä) niin voimme viedä tekemänne aineiston kirjanpitoon.

Myyntilaskutus

Useimmat yritykset tarvitset toiminnan alkaessa laskutusohjelman. Näitä on paljon tarjolla ja osa ohjelmista voi olla myös ilmaisia. Jos olet kiinnostunut sähköisestä taloushallinnosta niin silloin myös myyntilaskut on mahdollista lähettää verkkolaskuina asiakkaillesi. Lue lisää täältä.

Oma-aloitteiset veroilmoitukset

Oma-aloitteiset veroilmoitukset tarkoittavat sitä, että kuukauden liiketapahtumat ja muut kirjanpitoon kirjattavat tapahtumat, on saatu jaksolta valmiiksi, ajetaan näistä kirjauksista muodostuva ALV-laskelma. Tämä tarkoittaa, että liiketapahtumista (myynnit, ostot, kululaskut ym.) muodostuu yhteenveto yrityksen arvonlisäveroista ko. jaksolta, joka lähetetään Verohallintoon.

Kuukausikirjanpidon ja johdon raportointi

Kuukausikirjanpidon yhteenvedon tilitoimisto lähettää yritykselle tai yrittäjälle. Yleensä se on ko. jakson tuloslaskelma ja tase. Johdon raportointi tarkoittaa sitä, että yrityksen sisällä voidaan myös laskea talouden lukuja irrallaan kirjanpidosta. Tämä yleensä vaatii enemmän ymmärrystä, mistä yhtiön tuotot tulevat (esim. jos yhtiöllä on useita toimipaikkoja, palveluita ja tuotteita) ja mitä niitä vastaavat kulut ovat, jotta päästään laskemaan tuotteen tai palvelun katetta. Pääsääntöisesti yrittäjällä itsellä on aika tarkka ajatus tuotto-kulurakenteesta omassa mielessään, jonka vuoksi kaikki eivät tarvitse siihen exceliä kaveriksi. Voimme auttaa myös laskemaan auki sinun bisneksen ydintä.

Tilinpäätös ja veroilmoitus

Tilinpäätökseen kootaan yhteen yrityksen koko tilikausi, joka kertoo yhtiön taloudellista tilaa tilinpäätöshetkellä. Tilinpäätöksen kertoo yhtiön kaikki tuotot, kulut, henkilöstömenot, poistot, muut kuluerät, rahoituskulut ja tietysti sen tilikauden tekemän tuloksen. Tilinpäätös sisältää myös taseen, jossa on eriteltynä yhtiön varat ja velat.

Veroilmoitus tehdään, kun tilikausi on päättynyt ja siinä eritellään pitkälti tilinpäätöslukujen pohjalta tiedot Verohallintoon. Kirjanpidossa ja verotuksessa on kuitenkin eroja, jonka vuoksi yhtiön verotettava tulo voi poiketa tilikauden tuloksesta ennen veroja.

Varaa maksuton Tili-Tunti ja jutellaan lisää kirjanpitonne tilanteestanne

0400 484 325info@accountinglapland.fi


 

Accounting lapland

Copyright © 2021 Accounting Lapland